Program „Alternativni centar podrške za djecu i roditelje“

06/11/2020

 

 

plakat dokkica program alternativni centar podrškeDječji kreativni centar „DOKKICA“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Osijek provodi program „Alternativni centar podrške za djecu i roditelje“, odobren u okviru Poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za trogodišnje razdoblje (2020. – 2023.).

Program je usmjeren na povećanje dostupnosti izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i prevenciju izdvajanja djece u riziku i s problemima u ponašanju iz obiteljskog okruženja na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

Partneri u programu su Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, Filozofski fakultet Osijek, OŠ Antuna Mihanovića Osijek i OŠ „Mladost“ Osijek, te suradnici OŠ „August Harambašić“ Donji Miholjac i OŠ „Matija Gubec“ Magadenovac.

 

Programom su planirane sljedeće aktivnosti:

  • edukacije o mentalnom zdravlju za učenike 7. i 8. razreda i njihove roditelje u osnovnim školama
  • savjetodavna podrška djeci u dobi od 7 do 18 godina
  • radionice socijalnih vještina za djecu
  • predavanja za roditelje

Na Svjetski dan mentalnog zdravlja (10. listopada), DOKKICA je pokrenula kampanju za zaštitu mentalnog zdravlja djece „Promijeni pogled. VAŽAN SI!“ objavom promotivnog video spota istoimenog naziva na svojim društvenim mrežama.

Roditelji i djeca zainteresirani za uključivanje u programske aktivnosti Alternativnog centra  podrške za djecu i roditelje mogu se javiti putem e-pošte podrska.dokkica@gmail.com ili telefona 031/782-454. Sudjelovanje u programskim aktivnostima je besplatno, a broj mjesta ograničen je.

letak dokkica – program alternativni centar podrške